Subota, 22 lipnja, 2024
spot_img
Više

  Najnovije objave

  Dantes u BiH kao suradnik USAIDa

  Dantesovi treneri David i Nedo održali niz edukacija u BiH

  U sklopu Programa za razvoj održivog turizma u Bosni Hercegovini – Turizam, kojega vodi USAID organizacija iz Sjedinjenih Američkih Država, imali smo čast biti pozvani održati seriju treninga na području Republike Srpske u BiH.

  Odlično organizirana edukacija za pružatelje usluga smještaja u ruralnim krajevima i gradovima koju je uz USAID poduprla i Privredna komora kao i Turistička organizacija Republike Srpske održala se od 9. do 20. 8. u četiri destinacije. U Banja Luci, Šipovu, Istočnom Sarajevu i Trebinju okupilo se 120 polaznika ove trening edukacije u dva turnusa.

  Glavna tema trening radionica je bila „Najbolja praksa ruralnog turističkog doživljaja, razvoj i upravljanje“.
  Podteme su bile:
  – Kako pokrenuti i graditi mikro poduzetnički pothvat u turizmu na ruralnom području?
  – Kako uspješno prodavati doživljaj na ruralnom području?
  – Transformacija ruralnog proizvoda u nezaboravan doživljaj
  – Uvod u digitalni marketing i lanac vrijednosti u turizmu
  – B2B i B2C prodajni i distribucijski kanali
  – Uvod u eko sustav digitalnog marketinga i društvenih mreža
  – Što znači upravljanje proizvodom?

  Svaka od tema naizmjenično je obrađena s dvije strane. Nedo je predstavio metode operativnog marketinga turističkog proizvoda a David metode i alate digitalnog marketinga.
  Odaziv sudionika je s obzirom na visoku sezonu i sve okolnosti vezane uz Covid pandemiju bio izvanredan. Sudionici su već iskusni mikro poduzetnici s jasnim vizijama razvoja svojih ideja. Njihov interes i aktivnost na treninzima poticaj je svim dionicima za dodatan angažman. Stručnjaci USAIDa rade izvrstan posao uz odličnu suradnju Privredne komore i turističke organizacije Republike Srpske.

  Uskoro slijedi nastavak treninga na području Federacije BiH s istim temama čemu se iskreno veselimo. Divan je osjećaj mogućnosti prijenosa znanja i iskustva na zainteresirane mikro poduzetnike u turizmu. Oni će biti nositelji razvoja održivog turizma na ruralnim područjima i glavni isporučitelji doživljaja.

  Nakon nezaboravnog iskustva na projektu Via Dinarica kao stručni suradnik UNDPa, novi angažman od strane USAIDa i Chemonics Internationala na programu razvoja održivog turizma u ruralnim područjima BiH za mene je vrhunac profesionalne karijere. Ponosan sam na postignuće našeg www.dantes.com.hr tima. Kolega David je još jednom dokazao svoje vrhunsko poznavanje digitalnog marketinga primjerenog domaćinima obiteljskog smještaja. Njegovo iskustvo u obiteljskom mikro poduzetništvu u turizmu, u turističkom agencijskom poslovanju i u agenciji digitalnog marketinga stavlja ga na poziciju stručnjaka jedinstvenog profila.

  Zajedno stječemo nova iskustva, učimo druge i učimo od drugih. U toj interakciji pomažemo drugima i sebi da budemo bolji. Veselimo se svakom novom izazovu.

  Latest Posts

  Ne propustite

  Newsletter

  Ostanite u kontaktu i primajte najnovije savjete!