Subota, 13 travnja, 2024
spot_img
Više

  Najnovije objave

  Obiteljski smještaj u korona godini

  Dantes održao predavanja za iznajmljivače u Senju i Crikvenici

  Na poziv Turističke zajednice grada Senja i Turističke zajednice grada Crikvenice David Peranić i Nedo Pinezić su održali predavanje za iznajmljivače.

  Teme predavanja su bile:
  1. Trenutna situacija, turistička kretanja u svijetu, prognoze do konca godine
  2. Safe stay – oznaka sigurnosti, Covid 19 protokol
  3. Mjere Vlade Republike Hrvatske za pomoć iznajmljivačima, zakonske promjene
  4. Na što treba staviti naglasak u promociji i komunikaciji s potencijalnim gostima?
  5. Digitalni marketing za iznajmljivače – pregled mogućnosti

  Predavanja su organizirala putem platforme TIMS 22.04. za iznajmljivače s područja grada Senja i 27.04. za iznajmljivače s područja grada Crikvenice. U Crikvenici je ovo bilo već drugo predavanje koje je potaknuo interesom iznajmljivača.
  O aktualnim temama objavljujemo osvrte i informacije na našoj web stranici www.dantes.com.hr, a na predavanjima imamo priliku detaljnije razjasniti pojedinu temu i neposredno odgovarati na pitanja.

  Iako susrete „u živo“ ne može ništa zamijeniti, sretni smo što barem na ovakav način imamo kontakt s ljudima vlasnicima smještaja u domaćinstvu.
  Svjedoci smo prilično kaotične situacije u kojoj ne znamo danas što će biti sutra. Pandemija Covid 19 virusa „napada“ u različitim dijelovima svijeta različitom žestinom, virus mutira, seli se i pokreće nove „valove“ zaraze. Trenutno se u Europi razbuktao treći val a u nekim dijelovima svijeta imamo i četvrti val epidemije. Sve to navodi svjetske stručnjake da „pomaknu“ prognozirani oporavak turizma na 2024. godinu.

  Protokoli sigurnosti važni su kako za očuvanje života i zdravlja nas i naših najbližih, tako i zbog jasne poruke turistima da brinemo o njihovoj sigurnosti. Zato se preporučuje uključenje u safe stay program Ministarstva turizma i sporta.

  Već smo u više navrata pisali da je pitanje određivanja visine paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače u nadležnosti općinskih i gradskih vijeća. Ova tijela JLS su mogla i trebala donijeti odluku o smanjenju paušala prošle godine do 15. 12. Što se tiče turističke pristojbe ingerenciju za smanjenje iste ima ministrica turizma i sporta jer joj to zakonske izmjene omogućavaju.

  Važnost komunikacije s gostima nikada nije bila veća nego sada u ovim epidemijskim uvjetima. Vlastita web stranica je jedino sigurno mjesto koje je naše na internetu i s kojim mi u potpunosti raspolažemo. To je ujedno i osnovni alat za ozbiljniji digitalni marketing. Sve ostale platforme i društvene mreže dobro su došla nadogradnja tog alata.
  Mogućnosti za digitalni marketing nikada do sad nisu bile veće ali ni izazovnije. Sve košta ili vremena ili novaca a na nama je da izaberemo najbolji način aktivnog marketinga.

  Kod svakog predavanja vrijeme brzo proleti, o svakoj temi bi se moglo pričati još pa se nadamo se da će biti prilike. Do tada hvala vam na pozornosti i pratite nas i dalje na našoj web stranici www. dantes.com.hr
  N.P.

  Latest Posts

  Ne propustite

  Newsletter

  Ostanite u kontaktu i primajte najnovije savjete!