Petak, 8 prosinca, 2023
spot_img
Više

  Najnovije objave

  „DANTESOVCI“ U NOVOJ SEZONI PREDAVANJA

  „Čovjek uči dok je živ“, stara je uzrečica. Mi učimo svakoga dana. U prirodi našeg posla je da čitamo stručne članke, slušamo predavanja iz struke, pratimo seminare, razgovaramo s kolegama iz struke…svakodnevno. To nekako ide „ruku pod ruku“ s prenošenjem znanja drugima, u timskom radu na projektima.

  Učimo i prenosimo znanje istovremeno jer život je primanje i davanje, moraš se služiti „i grabljama i vilama“. Tradicionalno, završetkom ljeta i početkom jeseni počinje škola, počinju predavanja na fakultetima; u istom ritmu „plešemo“ i mi u Dantesu.

  Tako se David vratio iz Bologne gdje je kao predavač sudjelovao na Adword Experiencu, najvećem okupljanju stručnjaka iz područja digitalnog marketinga na predstavljanju iskustava u Europi.

  Nedo je sudjelovao u dva EU projekta kao angažirani ekspert od strane Subjekta d.o.o. (https://www.subjekt.eu/ ). U prvom projektu, PRONACUL, održan je okrugli stol na temu „promocija prirodne i kulturne baštine kroz razvoj održivog turizma u zaštićenim područjima“ (http://tz-rijeka.hr/fondovi/pronacul/ ).

  U sklopu ovog projekta kreiran je i dokument s preporukama za donošenje politike upravljanja zaštićenim prirodnim i kulturnim područjima. Taj dokument naglašava potrebu uključenja lokalne zajednice u koristi od upravljanja prema načelima održivog turizma. Dali smo značajan doprinos uobličenju ovog dokumenta.

  U drugom EU projektu EMOUNDERGROUNDS održali smo seriju predavanja sa sedam tema iz područja održivosti prirodne i kulturne baštine kroz primjere iz prakse spajanja turizma i prirodne i kulturne baštine. Ova su predavanja namijenjena prije svega profesionalcima u javnim turističkim organizacijama, u javnim ustanovama koje upravljaju zaštićenim područjima ali i svima koji se žele uključiti u neki od segmenata složenog upravljačkog mehanizma na kulturnom turističkom odredištu.

  Predavanja su snimljena i mogu se poslušati a informacije se mogu preuzeti na poveznici :
  Online radionice

  Slijede nam predavanja za iznajmljivače pod radnim naslovom „Od A do Ž“ u suradnji s turističkim zajednicama. Pratite nas online i na predavanjima u živo.

  David i Nedo

  Latest Posts

  Ne propustite

  Newsletter

  Ostanite u kontaktu i primajte najnovije savjete!